Беш бармак кыргыздардын улуттук тамагы болгондой эле пицца дагы италяндардын улуттук сый тамагы катары эсептелинет. Пиццаны үй шартында кандай жасоо керек, бул эң эле оңой, анда бул макала сиз үчүн. Көптөгөн кожойкелер, ашыкча түйшүктөрдөн коркуп, бул тамакты жасагандан баш тартышат. Бирок, аны үй шартында жасоо жеңил экенин билесизби? Бул жыты буркураган тамак көптөгөн адамдарга жагат.

Пиццанын камырына керектелчү азыктар:

1 стакан ун;

1 жумуртка;

1 чай кашык кургак көптүргүч (дрож);

70 г сүт;

1 чымчым кант;

1 чымчым туз;

татымал (кургак италья чөптөр, болбосо башка жаккан татымал камырга жараша кошсоңуз болот)

Пиццанын үстүндөгү азыктар:

50г колбаса

30 г зайтундун өзү (маслин)

30 г маринатталган козукарын

70 г сыр

3 анча чоң эмес помидор

чөп-чар (жакканын кошсоңуз болот)

1 чай кашык кетчуп

Пиццаны кантип жасайт

Албетте пицца жасоо жолдору абдан көп, бирок негизгиси төмөнкүдөй. Жылуу сүткө көптүргүчтү (дрожду) жана кантты аралаштырып, жылуу жерде 10-15 мүнөт кармоо керек. Анча көп эмес көбүк пайда болгондо, аралашманы унга кошуп, ага жумуртканы дагы кошобуз. Туз, татымалдарды менен камырды көбүрөөк жууруйбуз. Андан соң тегерек кылып жайып, май сүйкөлгөн формага салабыз, форма жок болсо тегерек кылып жайганга аракет кылыңыз.

Пиццанын үстүндөгү азыктары (Начинкасы). Колбасаны калыңыраак таякча кылып туурайбыз, зайтунду жана козукарындарды тең экиге бөлөбүз. Помидорду тегерек кылып кесип, чөп-чарды майда туурайбыз. Сырды кесек теркадан өткөрөбүз. Камырды кетчуп менен сүйкөп, сыр жана чөп-чардан башкасын үстүнө калагандай кылып коебуз. Пиццаны кырлары кызарганча 200 градус болгон духовкага 15-20 мүнөт бышырабыз. Үстүнө чөп-чарды, сырды кошобуз дагы кайрадан духовкага 5-10 мүнөткө бышырабыз. Пицца даяр. Тамагыңар даамдуу болсун.

Биз бир гана пиццанын даярдалуу  түрүн жаздык. Башка ингридиенттерден кошуп, ар ким өзү каалагандай кылып жасаса да болот.

Эгерде сайттан катачылык тапсаңыз, текстти тандап, Ctrl+Enter баскычтарын басып, бизге жөнөтүнүз